Bonded seals - Onderleg ringen kopen?
menu
person
support_agent
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Bonded seals - Onderleg ringen

Bonded seals - Onderleg ringen
Resultaten filteren
close
Merk
Op voorraad
Materiaal
Metrisch
Meer weergeven
Binnendiameter
Meer weergeven
Buitendiameter
Meer weergeven

Onderleg ringen /Bonded Seals (US, USS) zijn metalen ringen met een aan de binnendiameter vast gevulkaniseerde trapeziumvormige elastomeer dichtlip


Vergelijken

US standaard type met aan de binnenkant vast gevulkaniseerde elastomeer dichtlip
USS standaard type met aan de binnenkant vast gevulkaniseerde elastomeer dichtlip en extra centreerring. 
Materiaal: Elastomeer dichtlip NBR, NB 70, Elastomeer dichtlip FKM FP 70 zwart
Kleur: NBR 70, zwart; FKM 70, bruin

Metalen ring: Standaard staal SAE 1008 (1.0330), Roest- en zuurbestendig staal SAE 304 (1.4301)
Oppervlaktebescherming metalen ring standaard staal met zink verchroomd (Cr VI vrij)
Kleur: Zilvergrijs

Bedrijfsparameters
Temperatuur NBR: -30°C tot + 100°C
Temperatuur FKM: -15°C tot + 200°C

De maximale druk in bedrijf is afhankelijk van het type dichting, het materiaal, de afmeting, het dichtvlak en de kracht waarmee de bout wordt aangedraaid. Onderlegdichtringen zijn zonder oneffenheden in de dichtvlakken geschikt tot 
max. 25 MPa druk.

Dichtvlak
Oppervlaktekwaliteit
Rmax ≤ 15 µm
Ra ≤ 3,2 µm

Functie
Door het aandraaien van de bouten wordt de elastomeer dichtlip samengeperst en zorgt zo voor de dichtfunctie aan de af te dichten vlakken. De dichtlip verhindert het lekken, waardoor drukverlies wordt voorkomen. Bovendien biedt de dichtlip bescherming tegen vuil van buiten. De centrering bij het type USS zorgt ervoor, dat bij het aandraaien van de bouten de ringen in de correcte positie worden gefixeerd en waarborgt tevens een gemakkelijke montage.

Toepassing
Onderlegdichtringen worden toegepast als statische afdichting voor bouten en flensafdichtingen, bijv. In de machinebouw en bij de bouw van reservoirs en algemene apparatenbouw

Voordelen van de onderlegdichtring
- Eenvoudige montage
- Gewaarborgde afdichting
- Opnieuw te gebruiken
- Fixeerring door zelf centrering
- Voordelige (goedkope) oplossing
- Gecontroleerde samenpersing door de metalen schijf
- Verkrijgbaar in verschillende metaaluitvoeringen
- Leverbaar voor bijna alle Europese schroefdraadafmetingen

Mediumbestendigheid van de elastomeer dichtlip

NBR

Goede chemische bestendigheid tegen minerale oliën en vetten, hydraulische oliën H, HL, HLP, moeilijk ontvlambare vloeistoffen HFA, HFB, HFC tot ca. 50°C en water tot max. 80°C.

FKM
Goede chemische bestendigheid tegen minerale oliën en vetten, synthetische oliën en vetten, motor-, cardan- en ATF-oliën tot ca. 150°C, motorbrandstoffen, moeilijk ontvlambare vloeistoffen HFD, alifatische, aromatische en gechloreerde koolwaterstoffen, water tot max. 80°C, zeer goede weers-, ozon en verouderingsbestendigheid, laat weinig gas door (hierdoor geschikt voor vacuüm toepassingen), zeer goed bestand tegen chemicaliën.

Opmerking
Andere speciale typen zoals onderlegdichtringen met aan de buitenkant vast gevulkaniseerde elastomeer dichtlip (type UA) of volgens tekening van de klant zijn op verzoek verkrijgbaar. Andere elastomeer materialen zoals EPDM, HNBR en FVMQ zijn op verzoek eveneens verkrijgbaar. Ook kunnen wij de metalen ring in verschillende speciale staalsoorten zoals bijv. SAE 316 (1.4401) of SAE 316TI (1.4571) leveren, om een betere roest- en zuurbestendigheid te waarborgen.

Een bonded seal is een statische afdichting die wordt gebruikt voor het afdichten van boutkoppen, moeren, schroefkoppelingen en flensverbindingen. De afdichting bestaat uit een metalen ring met een vastgehecht rubberdeel.

De bonded seal is bekend onder verschillende benamingen, onder andere;

  • Usit ring
  • Dowty seal
  • Multiseal
  • Dyna seal
  • Onderlegring

TOEPASSING VAN DE AFDICHTING

Bonded seals worden als afdichting onder een koppeling gebruikt. Ze worden met name toegepast in hogedruksystemen waar koperen ringen niet geschikt zijn. De bonded seal is bestand tegen hoge drukken door de metalen ring. Deze gaat deformatie van het (gevulcaniseerde) rubberen element tegen. De bonded seal kan bij de juiste montage meerdere keren worden hergebruikt.

ZELFCENTRERENDE BONDED SEAL

Naast de standaard bonded seal levert Techniparts ook een zelfcentrerende uitvoering. Deze wordt toegepast bij hogere drukken. De zelfcentrerende uitvoering heeft een extra centreerrand: een lip op de binnendiameter van de rubberring. Deze heeft een gelijke diameter als de kerndiameter van de schroefdraad. Dit centreert de afdichting, houdt hem op zijn plaats en voorkomt lekkage. Daarnaast heeft de zelfcentrerende bonded seal als voordeel dat deze zeer gemakkelijk kan worden gemonteerd.

VERSCHILLENDE MATERIALEN

Bonded seals kunnen in diverse materialen worden gemaakt. Tot de mogelijkheden behoren:

METALEN RING Verzinkt staal of RVS.
RUBBERDEEL Standaard NBR. Wanneer NBR niet voldoet, bijvoorbeeld in het geval van chemicaliën of hoge temperaturen, dan is Viton ® (FKM) een alternatief. Eventueel ook in CR of EPDM.
 

Datasheets

 

Vind hier meer soorten afdichtingen.

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Contact klik hier