Onderleg ringen

428 producten

Onderlegdichtringen/Bonded Seals (US, USS) zijn metalen ringen met een aan de binnendiameter vast gevulkaniseerde trapeziumvormige elastomeer dichtlip. US standaard type met aan de binnenkant vast gevulkaniseerde elas... Lees meer

 
Meest verkocht arrow_drop_down

Een bonded seal is een statische afdichting die wordt gebruikt voor het afdichten van boutkoppen, moeren, schroefkoppelingen en flensverbindingen. De afdichting bestaat uit een metalen ring met een vastgehecht rubberdeel.

De bonded seal is bekend onder verschillende benamingen, onder andere;

  • Usit ring
  • Dowty seal
  • Multiseal
  • Dyna seal
  • Onderlegring

TOEPASSING VAN DE AFDICHTING

Bonded seals worden als afdichting onder een koppeling gebruikt. Ze worden met name toegepast in hogedruksystemen waar koperen ringen niet geschikt zijn. De bonded seal is bestand tegen hoge drukken door de metalen ring. Deze gaat deformatie van het (gevulcaniseerde) rubberen element tegen. De bonded seal kan bij de juiste montage meerdere keren worden hergebruikt.

ZELFCENTRERENDE BONDED SEAL

Naast de standaard bonded seal levert Techniparts ook een zelfcentrerende uitvoering. Deze wordt toegepast bij hogere drukken. De zelfcentrerende uitvoering heeft een extra centreerrand: een lip op de binnendiameter van de rubberring. Deze heeft een gelijke diameter als de kerndiameter van de schroefdraad. Dit centreert de afdichting, houdt hem op zijn plaats en voorkomt lekkage. Daarnaast heeft de zelfcentrerende bonded seal als voordeel dat deze zeer gemakkelijk kan worden gemonteerd.

VERSCHILLENDE MATERIALEN

Bonded seals kunnen in diverse materialen worden gemaakt. Tot de mogelijkheden behoren:

METALEN RING Verzinkt staal of RVS.
RUBBERDEEL Standaard NBR. Wanneer NBR niet voldoet, bijvoorbeeld in het geval van chemicaliën of hoge temperaturen, dan is Viton ® (FKM) een alternatief. Eventueel ook in CR of EPDM.