Onderleg ringen - Bonded Seals

429 producten

Onderlegdichtringen/Bonded Seals (US, USS) zijn metalen ringen met een aan de binnendiameter vast gevulkaniseerde trapeziumvormige elastomeer dichtlip. US standaard type met aan de binnenkant vast gevulkaniseerde elas... Lees meer

filter_list Filters
close
FILTERS Reset
Materiaal
Zelf centrerend
Prijs
Materiaal afdichting
Toon producten
Meest verkocht arrow_drop_down

Onderlegdichtringen/Bonded Seals (US, USS) zijn metalen ringen met een aan de binnendiameter vast gevulkaniseerde trapeziumvormige elastomeer dichtlip.
US standaard type met aan de binnenkant vast gevulkaniseerde elastomeer dichtlip
USS standaard type met aan de binnenkant vast gevulkaniseerde elastomeer dichtlip en extra centreerring

Materiaal: Elastomeer dichtlip NBR, NB 70, Elastomeer dichtlip FKM FP 70 zwart
Kleur: NBR 70, zwart; FKM 70, bruin

Metalen ring: Standaard staal SAE 1008 (1.0330), Roest- en zuurbestendig staal SAE 304 (1.4301)
Oppervlaktebescherming metalen ring standaard staal met zink verchroomd (Cr VI vrij)
Kleur: Zilvergrijs

Bedrijfsparameters
Temperatuur NBR: -30°C tot + 100°C
Temperatuur FKM: -15°C tot + 200°C

De maximale druk in bedrijf is afhankelijk van het type dichting, het materiaal, de afmeting, het dichtvlak en de kracht waarmee de bout wordt aangedraaid. Onderlegdichtringen zijn zonder oneffenheden in de dichtvlakken geschikt tot 
max. 25 MPa druk.

Dichtvlak
Oppervlaktekwaliteit
Rmax ≤ 15 µm
Ra ≤ 3,2 µm

Functie
Door het aandraaien van de bouten wordt de elastomeer dichtlip samengeperst en zorgt zo voor de dichtfunctie aan de af te dichten vlakken. De dichtlip verhindert het lekken, waardoor drukverlies wordt voorkomen. Bovendien biedt de dichtlip bescherming tegen vuil van buiten. De centrering bij het type USS zorgt ervoor, dat bij het aandraaien van de bouten de ringen in de correcte positie worden gefixeerd en waarborgt tevens een gemakkelijke montage.

Toepassing
Onderlegdichtringen worden toegepast als statische afdichting voor bouten en flensafdichtingen, bijv. In de machinebouw en bij de bouw van reservoirs en algemene apparatenbouw

Voordelen van de onderlegdichtring
- Eenvoudige montage
- Gewaarborgde afdichting
- Opnieuw te gebruiken
- Fixeerring door zelf centrering
- Voordelige (goedkope) oplossing
- Gecontroleerde samenpersing door de metalen schijf
- Verkrijgbaar in verschillende metaaluitvoeringen
- Leverbaar voor bijna alle Europese schroefdraadafmetingen

Mediumbestendigheid van de elastomeer dichtlip

NBR

Goede chemische bestendigheid tegen minerale oliën en vetten, hydraulische oliën H, HL, HLP, moeilijk ontvlambare vloeistoffen HFA, HFB, HFC tot ca. 50°C en water tot max. 80°C.

FKM
Goede chemische bestendigheid tegen minerale oliën en vetten, synthetische oliën en vetten, motor-, cardan- en ATF-oliën tot ca. 150°C, motorbrandstoffen, moeilijk ontvlambare vloeistoffen HFD, alifatische, aromatische en gechloreerde koolwaterstoffen, water tot max. 80°C, zeer goede weers-, ozon en verouderingsbestendigheid, laat weinig gas door (hierdoor geschikt voor vacuüm toepassingen), zeer goed bestand tegen chemicaliën.

Opmerking
Andere speciale typen zoals onderlegdichtringen met aan de buitenkant vast gevulkaniseerde elastomeer dichtlip (type UA) of volgens tekening van de klant zijn op verzoek verkrijgbaar. Andere elastomeer materialen zoals EPDM, HNBR en FVMQ zijn op verzoek eveneens verkrijgbaar. Ook kunnen wij de metalen ring in verschillende speciale staalsoorten zoals bijv. SAE 316 (1.4401) of SAE 316TI (1.4571) leveren, om een betere roest- en zuurbestendigheid te waarborgen.