Regentonnen kopen? Bestel bij Techniparts!
menu
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Regentonnen

Regentonnen
Resultaten filteren
close
Capaciteit
Model
Kleur
Meer weergeven
Materiaal
Design Regentonnen
Design Regentonnen
Harcostar Regentonnen
Harcostar Regentonnen
Regenton kranen
Regenton kranen
Regenton sets
Regenton sets
Regenton voeten
Regenton voeten
Regentonnen Kunststof
Regentonnen Kunststof
Vulautomaten
Vulautomaten

Wij hebben verschillende kunstof regentonnen van verschillende merken zoals Roto, Harcostar en Garantia. Daarnaast hebben wij ook bijpassende voeten voor de regentonnen waardoor de tonnen hoger komen te staan en het tappen makkelijker wordt. Ook hebben wij vulautomaten die het water van uw waterpijp naar uw regenton lijdt en het water filtert. Met het gebruik van een regenton kan u uw tuin bewateren met eigen regenwater. U hoeft dan minder water te tappen van de kraan, waardoor u ook milieuvriendelijker bent.

Vergelijken

Ons assortiment

In ons assortiment hebben wij veel verschillende soorten kunststof regentonnen. Zo hebben wij verschillende soorten met een plantenbak aan de bovenkant, Roto regentonnen, regen tonnen met een unieke uitstraling en wandtonnen. Wij hebben deze soorten in allerlei verschillende kleuren, uitvoeringen en inhouden. Met onze kunstof regenton kunt u regenwater opnemen, bewaren en er gebruik van maken. Zo kan u uw tuin bewateren met eigen regenwater.

Regentonvoeten kopen?

De regentonvoeten zorgen ervoor dat je makkelijker water kan aftappen. De regentonvoeten zijn gemakkelijk te plaatsen onder de kunststof regentonnen. Met een regenton voet onder de regenton kan je makkelijker een emmer of een gieter onder de regenton plaatsen, waardoor het water aftappen een stuk gemakkelijker gaat.

Waarom een vulautomaat?

Een vulautomaat kunt u aansluiten aan een kunstof regenton en aan uw regenpijp. De vulautomaat zorgt ervoor dat het water van uw regenpijp in uw regenton terecht komt. Onze bladscheider zorgt ervoor dat het blad en de takjes in uw regenpijp niet terecht komen in uw regenton. Sommige vulautomaten hebben een bladvanger, die er al voor zorgen dat het blad gescheiden wordt.

 

 

Regentonnen: Duurzame Wateropvang voor een Groenere Wereld

Regentonnen zijn niet alleen praktische wateropvangsystemen, maar ook belangrijke bijdragers aan een duurzame leefomgeving. Deze milieuvriendelijke oplossingen stellen je in staat om regenwater op te vangen en te hergebruiken, waardoor je water bespaart en bijdraagt aan het verminderen van de druk op het lokale waterleidingnetwerk. In deze tekst zullen we de voordelen en toepassingen van regentonnen nader bekijken.

Een van de belangrijkste voordelen van regentonnen is het vermogen om regenwater op te vangen. Regenwater is een natuurlijke hulpbron die gemakkelijk beschikbaar is en vaak overvloedig aanwezig is tijdens regenbuien. In plaats van afhankelijk te zijn van leidingwater voor taken zoals het besproeien van planten, tuinonderhoud of het wassen van de auto, kun je regenwater verzamelen en hergebruiken. Dit bespaart niet alleen kostbaar drinkwater, maar vermindert ook de druk op het waterleidingnetwerk en helpt waterverspilling tegen te gaan.

Een ander voordeel van regentonnen is dat ze kunnen helpen bij het voorkomen van wateroverlast in je tuin. Tijdens hevige regenval kan overtollig water vaak leiden tot wateroverlast en afvoerproblemen. Door regenwater op te vangen in regentonnen, kun je de waterstroom reguleren en overbelasting van het rioleringssysteem voorkomen. Dit helpt bij het behoud van een gezonde en goed gedraineerde tuinomgeving.

Daarnaast bieden regentonnen een kosteneffectieve oplossing voor het besproeien van planten en tuinen. In vergelijking met het gebruik van leidingwater, dat kosten met zich meebrengt, is regenwater gratis en direct beschikbaar. Door regenwater te gebruiken, kun je je waterrekening verlagen en tegelijkertijd zorgen voor de gezondheid en groei van je planten. Regenwater is zacht en vrij van chemicaliën zoals chloor, waardoor het gunstig is voor de meeste plantensoorten.

Regentonnen zijn ook eenvoudig te installeren en te gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en ontwerpen, zodat je kunt kiezen wat het beste past bij je behoeften en beschikbare ruimte. De meeste regentonnen zijn voorzien van een kraan aan de onderkant, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot het opgevangen regenwater. Bovendien kunnen regentonnen worden aangesloten op regenpijpen om het verzamelproces te optimaliseren.

Bij het gebruik van regentonnen is het belangrijk om rekening te houden met de waterkwaliteit en het onderhoud ervan. Het is raadzaam om een regenton met een deksel te kiezen om insecten, vuil en bladeren buiten te houden. Regelmatig reinigen van de regenton en het afvoersysteem is ook essentieel om een goede waterkwaliteit te behouden.

Kortom, regentonnen zijn duurzame en praktische oplossingen voor het opvangen en hergebruiken van regenwater. Door regenwater te verzamelen, bespaar je kostbaar drinkwater, verminder je waterverspilling en draag je bij aan een groenere wereld. Investeer in een regenton en geniet van de vele voordelen die het biedt voor zowel je tuin als het milieu.

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer