Logo Techniparts
Techniparts logo
DE / NL

Dubbelwandige Krimpkousen

Dubbelwandig Krimpkous Techniparts heeft verschillende manieren hoe je dubbelwandig krimpkous kan kopen. Je kunt ze per stuk kopen. U ontvangt dan een stuk krimpkous van 1,22 m. U kunt ook krimp kous kopen in miniboxen. O... Lees meer

Dubbelwandig Krimpkous

Techniparts heeft verschillende manieren hoe je dubbelwandig krimpkous kan kopen. Je kunt ze per stuk kopen. U ontvangt dan een stuk krimpkous van 1,22 m. U kunt ook krimp kous kopen in miniboxen. Ook kunt u bij ons krimpkous bestellen op een volle rol. Wanneer u dit besteld krijgt u een krimpkous rol opgestuurd.

Wat is Dubbelwandig krimpkous?

Krimp kous houd in: het proces van het toepassen van warmte om geëxpandeerde kunststof buizen of vormen tot de oorspronkelijke grootte te krimpen. Krimpkousen worden in verschillende industrieën toegepast, bijvoorbeeld in de elektra industrie om kabels te isoleren om ze zo bestendig te maken tegen hitte, water of chemicaliën.

Hoe werkt krimpkous?

Als u de juiste maat van het krimp kous heeft gekozen schuift u deze over de toepassing. Er zijn bepaalde materialen om dit te vergemakkelijken. Denk hierbij aan teflon of siliconenspray.

Als u het krimpkous om een metalen buis gebruikt, verhit de metalen buis dan eerst even voor. Als de buis koud blijft koelt het krimpkous te snel af en wordt er niet het gewenste resultaat behaald. 

Verwarm het krimpkous met bijvoorbeeld, een hete luchtpistool, hete föhn, verfstripper op een lage stand, handbrander of met een aansteker.

Begin in het midden en werk zo door naar de zijkanten.

Laat het krimp kous afkoelen voordat u het gaat gebruiken.

Wat zijn de eigenschappen van dubbelwandig krimpkous?

  • Temperatuurbereik van -55 °C tot +125 °C.
  • Minimale krimptemperatuur: +110 °C.
  • Minimale volledige krimptemperatuur: +135 °C.

Vergelijken