star star star star star
9 uit 1.057 reviews
search
language
DE | NL
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Brandweerslangen

  • event22-05-2019
  • schedule13:00
  • timer2 minuten

Brandweer slangen

Brandweer slangen

Brandweerslangen

Brandweerslang voorbeeld

Complete waterslangen

Complete waterslangen

Brandweerslangen

U bent opzoek naar een brandweerslang en weet nog niet 100% waar u naar opzoek bent? Dan bent u hier, bij Techniparts Online, aan het goede adres! Op deze pagina helpen wij u met waar u naar kan kijken om te bepalen welke brandweerslang bij uw behoefte past.

Brandslangen worden niet alleen gebruikt door de brandweer maar dus ook in de industrie, scheepvaart, offshore maar ook in de agrarische sector. Het is dan ook belangrijk om te bepalen wat de intensiviteit is van het gebruik van de slang. Bij de agrarische sector waar de gewassen regelmatig veel moeten worden geïrrigeerd, doet men er dan ook verstandig aan om een slijtvastere brandslang te kiezen. Naast slijtvastheid zijn er een aantal andere factoren die meewegen in het beslissingsproces welke slang het beste is voor uw doel. Dit zijn:

  • Flexibiliteit en knikbestendigheid
  • Weerstand tegen ozon
  • Weerstand tegen de hitte
  • Weerstand tegen chemicaliën en bijtende stoffen

Flexibiliteit en knikbestendigheid

Er zit verschil in de dikte en stevigheid van verschillende brandslangen. Dit beïnvloed de flexibiliteit en knikbestendigheid. Wanneer een brandslang op geen bochten en dergelijke hoeft te maken is flexibiliteit niet heel relevant. Wanneer er snel, een groot aantal bochten moeten kunnen gemaakt dan is het wellicht een idee om een minder dikke slang aan te schaffen.

Weerstand tegen de ozon

Een brandslang kan in sommige gevallen voor lange tijd buiten zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van de slang langzaam afbreekt. Ook als de slang niet buiten ligt kan de brandweerslang alsnog afbreken. Dit proces gebeurd over een lange tijd. Bij Techniparts bieden wij een breed assortiment aan van brandslangen die bestendig zijn tegen aantasting door ozon.

Weerstand tegen de hitte

Wanneer er sprake is van een brand en u wilt hiervoor de brandslang gebruiken, is het laatste wat u wilt een defect aan uw slang omdat deze openscheurt, er een gat inbrand of geen druk meer aankan. De brandslangen van Techniparts zijn  bestand tegen hoge temperaturen en kunnen u helpen voor iedere brand!

Weerstand tegen chemicaliën en bijtende stoffen

De brandslangen van Techniparts zijn gemaakt van PVC en Polyester en zijn hiermee bestendig tegen olie, chemicaliën en UV straling. Onze brandslangen kunt u dus ook gebruiken voor in de chemie en industrie.

 

Accessoires & alternatieven

Om brandslangen goed te kunnen onderhouden, is het soms slim om reserveonderdelen aan te schaffen of op voorraad te hebben. Een van deze onderdelen is bijvoorbeeld de koppeling waarmee de brandslang gevestigd kan worden. Dit is de Storz koppeling in Europa. Een reserveonderdeel kopen voor een brandweerslang, kan bij Techniparts. Wij bieden op onze website verschillende varianten en NOK afstanden aan zodat er altijd een goed aansluit op uw brandslang.

Een alternatief op onze brandweerslangen zou onze Platte Waterslang kunnen zijn. De platte waterslang kan, net zoals de brandslang, grote hoeveelheden water binnen korte tijd transporteren. Ook kunnen onze platte waterslangen meer druk aan als de normale tuin- of waterslang. 

Waterslang op maat

Wij leveren Compleet gebendelde slangen. Dat wil zeggen dat de slang getest is en klaar is voor gebruik. Indien nodig, kunnen wij ook gecerificeerde slangen leveren. Zoekt u afwijkende maten? neem gerust contact op met ons. Wij zijn zeer goed en snel in maatwerk slangen en samengestelde slangen.