Logo Techniparts
Techniparts logo
search
Techniparts logo
DE / NL

Druppelslangen/Zweetslangen

  • event12-06-2020
  • schedule16:00
  • timer1 minuut

U bent op zoek naar een tuinslang of sproeier die u aan kunt zetten en die een goede dosering geeft? Techniparts heeft verschillende tuinslang op voorraad, zoals de druppelslang (ook wel zweetslang genoemd).

Waarom een druppelslang en geen sproeier?

Een druppelslang heeft een aantal voordelen tegenover sproeiers. Zo is een druppelslang totaal geruisloos en valt het water precies daar waar het moet zijn. Vlak bij de wortels. Ook zal uw water minder snel verdampen omdat het water niet direct in de zon ligt maar in de schaduw van de plant of omdat de slang is ingegraven. Let wel op dat u uw druppelslang in de schaduw legt. Doordat de slang poreus is kan hij niet goed tegen uv-straling.

Welke maten zijn er voor de druppelslang?

Wij verkopen druppelslang in de maten 15, 25 en 100 meter. U heeft altijd de juiste lengte voor uw tuin of bloempark omdat de slangen gemakkelijk met elkaar te koppelen zijn doormiddel van slangkoppelstukken.

Hoe leg ik mijn druppelslang aan?

U kan uw druppelslang natuurlijk altijd in een rechte lijn leggen. Maar wilt u meer planten bereiken of wilt u uw druppelslang ingegraven hebben? Dan kunt u het beste de druppelslang in een bocht leggen (zie afbeelding).  Zorg ervoor dat de slangen ongeveer 60 cm uit elkaar liggen voor het beste resultaat.

Druppelslangen/Zweetslangen

Druppelslang automatiseren

Op onze website kunt u ook regeleenheden vinden. Met deze watercomputers kunt u tot wel 12 voorgeprogrammeerde bewatergingsmogelijkheden gebruiken. Deze sluit u aan op uw kraan samen met de druppelslang. Dit systeem is ideaal voor als u geen tijd heeft om uw bloemen water te geven als u bijvoorbeeld op vakantie bent.

Hoeveel water gebruikt een druppelslang?

De zweetslang/druppelslang verbruikt ongeveer 10 liter water per uur per meter.

 

Heeft u nog vragen over druppelslangen? Neem gerust contact met ons op!

Druppelslangen/Zweetslangen