Landbouw bewateren
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
menu
menu
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
done Persoonlijk deskundig advies
done 25 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen
Landbouw bewateren
  • event 22-05-2019
  • schedule 00:00
  • timer 3 minuten

Landbouw bewateren

Landbouw bewateren

 

Droogte voorkomen

Onder de langdurige en grote droogte van Nederland in de zomer van 2018, hebben de gewassen van de agricultuur, het gras in de achtertuin en het andere groen het erg zwaar gehad. Er is dan ook een groot deel helaas verloren gegaan. Gelukkig kunt u dit, dit jaar voorkomen. Met voldoende irrigatie met beregening en bewatering, werpen uw gewassen uw vruchten af!

Beregening

Een van de manieren van irrigatie, kunstmatig water toevoeren , is beregenen. De definitie van beregenen is het kunstmatig neerslag creëren. Dit kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan een sproeiers en waterkanonnen. Op kleine schaal, zoals bijvoorbeeld een achtertuin, heeft men voldoende kracht met alleen een buitenkraan. Hiervoor kan Nexaparts een breed assortiment aan Waterslangen voor deze toepassing.

Wanneer er een groter gebied moet worden besproeid zoals in de akkerbouw irrigatie, grasland irrigatie of gewas irrigatie, dan volstaat een reguliere buitenkraan niet langer. Er zal dan een beregeningspomp (of een waterkanon landbouw) moeten worden gebruikt. Deze pomp zorgt voor voldoende kracht achter het water om een groter gebied te kunnen bedekken. Deze druk vraagt ook meer van de slang waar de waterpomp aan verbonden is. Nexaparts biedt ook hiervoor een geschikt product! Onze Platte Waterslang kan veel druk aan, is makkelijk oprolbaar en kan veel water vervoeren tegelijkertijd.

Landbouw bewateren

Bewatering

Onder bewatering vallen verschillende manieren van irrigatie. Zo is er bijvoorbeeld de gietdarm, druppelirrigatie en zelfs cirkelirrigatie. Gietdarm irrigatie en druppel irrigatie zijn de meest voorkomende manieren van irrigatie in West-Europa.

Gietdarm irrigatie is irrigatie door water te pompen door een slang waar gaten inzitten. Deze gaten zijn regelmatig verspreid in de slang. Wanneer er druk op de slang komt te staan, dan vloeit er water uit de gaten om de gewassen ernaast te irrigeren.

Ook is er druppel bewatering. Druppel bewatering heeft een aansluiting bij iedere plant in de lijn. Er komt uit deze aansluiting precies genoeg water voor het type gewas.

 

Aansluiting

Wanneer u in het bezit bent van een (platte) waterslang, dan wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk aansluiten. Maar wat heeft u nodig om de slang aan te kunnen sluiten? Het antwoord daarop kan verschillen per soort. Bij de kleinere Waterslang kan men gebruik maken van Slangpilaren & Slangtules. Bij de grotere en zwaardere toepassingen van bijvoorbeeld de Platte Waterslang, doet men er verstandig aan om ook grotere en zwaardere koppelingen te gebruiken. Nexaparts biedt hiervoor drie verschillende koppelingen:

De Geka koppeling kunnen worden gebruikt in de industrie, proffesionele tuinbouw, landbouw en bosbouw. Maar ook in civiele techniek, huishoudelijke watersystemen en huis, tuin en keuken toepassingen. Met een Geka koppeling kan men snel en efficiënt, flexibele slangen koppelen aan de doorvoer.

Camlock koppelingen zijn er in vele verschillende soorten en maten en worden intensief gebruikt. Deze populaire koppeling bestaat uit twee delen: het moeder- en vaderdeel. Deze heten ook wel “coupler” en “adaptor”. Deze Camlock koppelingen kunnen veel druk aan zijn ook zeer gebruiksvriendelijk.

Ook is er de Storz koppeling. Deze koppeling is relatief eenvoudig en snel te koppelen terwijl ze alsnog aanzienlijke druk aankan van bijvoorbeeld een waterslang. Een Storz koppeling bestaat uit twee delen die identiek aan elkaar zijn  en kunnen worden vastgemaakt met een bajonetsluiting. Belangrijk is wel wat de Nok Afstand (NA) is . Deze wordt bepaald door de afstand in mm tussen de bajonetsluiting.