star star star star star
9 uit 1.057 reviews
search
language
DE | NL
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Slangen op maat

  • event03-08-2020
  • schedule12:00
  • timer4 minuten

Bent u op zoek naar een bepaald soort slang die bijna niet geleverd wordt? Of bent u op zoek naar een slang met speciale eigenschappen? Neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen slangen op maat maken met de juiste eigenschappen en afmetingen. Onze gekwalificeerde medewerkers produceren individuele slangen volgens uw specificaties met onze eigen speciale machines. Door onze jarenlange ervaring in de productie van slangen, kunnen we gerichte klantspecifieke oplossingen bieden voor allerlei toepassingen en doeleinden. Zo hebben wij laatst een order van een booreiland verwerkt en geleverd. Deze slangen moesten voldoen aan bepaalde hitte eisen maar ook goed bestand zijn tegen verschillende soorten materialen kunnen.
We kunnen slangen met vaste koppelingen leveren voor iedere industrie. Indien nodig, kunnen we slangen met koppelingen leveren die voldoen aan iedere norm. Denk hierbij aan voedselindustrie, Melk & Veehouderij, Chemicaliënslangen, Hydraulische slangen en allerlei andere maatwerkslangen.

Speciale productie van slangleidingen:

•         Bier slangen

Een bierslang moet natuurlijk aan bepaalde eisen voldoen. Denk hierbij aan een slang die FDA goedgekeurd is. Dit is een keurmerk voor de voedselindustrie dat het door de voedsel en waren autoriteit is goedgekeurd.

•         Brandstofslangen

Voor brandstoffen zoals olie en benzine hebben wij speciale slangen die gebruikt kunnen worden op bijvoorbeeld tankwagens of schepen. Deze slangen kunnen oliën, diesel en ongelode benzine tot max. 50% aromatengehalte. De diameter van deze slangen varieert van 6 tot 25 mm en hebben een werkdruk van 10 bar. Wij hebben ook olie en benzine slangen liggen die gebruikt kunnen worden in andere toepassingen zoals bijvoorbeeld een garage.

•         Druppelslangen & Beregeningslangen

Voor druppelslangen en beregeningslangen kunt u ook bij ons terecht. Zo hebben wij onlangs druppelslangen toegevoegd aan ons assortiment. Deze slang sluit u aan op uw kraan en het water ‘zweet’ als het ware uit de slang. Dit soort slang is ideaal voor kwetsbare plantjes of planten die regelmatig water nodig hebben zoals bijvoorbeeld een moestuin. Deze zweetslang kunnen wij leveren in 15, 25 en 100 meter. Verder hebben wij ook bijpassende producten voor deze slang. Denk hierbij aan een eindstopje, een Tstuk of een slangklemmetje. Verder hebben wij ook Tyleenslangen in ons assortiment. Deze Tyleenslangen zij Kiwa goedgekeurd en herkenbaar aan een blauwe streep. Een voordeel van de ZPE buis is dat deze flexibeler en soepeler is dan een HDPE buis en hierdoor makkelijker te buigen is. De afkorting van ZPE staat voor Zacht Polyetheen en heeft materiaalsoort pe 40.

•         Heetwater-/stoom slangen

Een stoomslang kan worden gebruikt voor heet water of voor stoom. Je hebt een stoomslang lage druk en een stoomslang hoge druk. De maximale werkdruk van de stoomslang laag is 6 bar, maar heeft een barstdruk van 60 bar. De werkdruk voor de stoomslang hoge druk is 18 bar, en heeft een barstdruk van 180 bar. Deze stoomslangen zijn volledig volgens de EN ISO 6134/2A norm. Deze slang is op aanvraag ook verkrijgbaar in EN ISO 6134/2B.

•         Koelvloeistofslangen

Koelslangen voor spuitgietinstallaties zijn slangen die worden gebruikt in spuit en giet installaties. De slangen zijn bedoeld om de installatie te koelen tijdens gebruik. De koelslangen zijn verkrijgbaar in 9,5mm binnendiameter en in 12,7mm binnendiameter. De slangen zijn verkrijgbaar in rode uitvoering en in blauwe uitvoering. U kunt bij ons verschillende lengtes bestellen.

•         Laboratorium slangen

Voor laboratorium slangen geldt hetzelfde als bierslangen. Deze zijn ook FDA goedgekeurd. Want voor een laboratorium slang zijn ook regels aan verbonden omtrent de voedsel en waren autoriteiten wet.

Speciale productie van slangleidingen:

•         Waterslangen

Wat is een waterslang?

Techniparts biedt een groot assortiment van Tricoflex waterslang en Cortrico waterslangen, de flexibele waterslang is van hoge kwaliteit. De PVC waterslangen bestaan uit meerdere lagen voorzien van interne versterking om torsie onder druk te voorkomen. Zo is de flexibele tuinslang stevig en wordt knikken voorkomen. Het gebruik van hoogwaardig PVC materiaal helpt de duurzaamheid te verbeteren. De flexibele water slangen zijn hierdoor slijtvast en ideaal voor intensief gebruik.

Waarvoor word een waterslang gebruikt?

Deze waterslangen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden voor het reinigen en besproeien van uw gazon of planten. Met deze flexibele slang kunt u gemakkelijk om uw tuinbakken en bomen heen. Een tuinslang is in iedere tuin essentieel en mag niet ontbreken. Ook zijn waterslangen uitermate geschikt voor irrigatie en industrieel gebruik.

Hoe gebruik je een waterslang?

Voor het aansluiten van de slang aan een kraan, of voor het koppelen aan de verschillende accessoires zijn slangkoppelingen meestal noodzakelijk. Tuinslangkoppelingen kunnen door middel van een kliksysteem op een snelle en handige wijze worden verbonden. De koppelingen zijn ook verkrijgbaar met een ingebouwde waterstop, zodat men bij het verwisselen van accessoires de kraan gewoon open kan laten staan.

Waar kan het product tegen?

De gele buitenkant van de PVC flexibele leiding is UV bestendig, schuurvast en verkleurd en verouderd niet. Goed bestand tegen warm water en antivries middelen. De geweven polyester versteviging zorgt voor 20 bar bij druktest en een garantie van 12 jaar. Bij het maken van waterslangen is geen gebruikt gemaakt van cadmium en barium. De tuinslang fungeert ook vaak als flexibele waterleiding.

Waterslang kopen?

De webshop van Techniparts heeft een groot assortiment aan flexibele Waterslangen. Zo is er keus uit diverse  soorten en maten. Of u nou opzoek bent naar een flexibele of platte slang. Of een water, lucht, zuig of persslang. In het materiaal EPDM of PVC. Techniparts heeft het allemaal. Neem ook een kijkje bij onze koppelingen. Wij hebben verschillende groottes tuinslangen. Tuinslang 3 4. Tuinslang ¾. Tuinslang 25mm. Waterslang 3mm. Waterslang 25mm, slang 28mm tuinslang flexibel.

Koppelingen

Wij kunnen bij de meeste slangen ook de juiste koppeling op maat leveren. Denkt u dan aan bijvoorbeeld een Storz koppeling maar ook een Camlock koppeling. Een koppeling maakt het bevestigen op een andere slang of op een kraan veel makkelijker.