Lucht Koppelingen kopen? Bestel bij Techniparts!
menu
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Lucht Koppelingen

Lucht Koppelingen

Wat is een luchtkoppeling?

Luchtkoppelingen worden gebruikt bij aansluitingen voor luchtdruk. Denk hierbij aan een tankwagen die zo snel mogelijk geleegd moet worden. Boven op de tankwagen wordt luchtdruk aangesloten en zo wordt de vloeistof naar beneden geperst doormiddel van luchtdruk.

Verschillende soorten klauwkoppelingen

Er zijn veel verschillende soorten luchtkoppelingen. Zo heb je klauwkoppelingen met Tule die staal verzinkt zijn. Of klauwkoppelingen met een inwendig schroefdraad, of een uitwendig schroefdraad.

Je hebt ook nog Express koppeling. De Expresskoppeling is een symmetrische snelkoppeling met klauwen en wordt verbonden door twee half koppelingen op elkaar te drukken en te draaien. Deze Express-koppeling is gemaakt van messing.

Om iets af te sluiten kan je gebruik maken van een blindkap.

Bij Techniparts verkopen wij ook het merk LÜDECKE. De LÜDECKE koppeling is één van de beste koppeling op het gebied van luchtkoppelingen en snelkoppelingssystemen.

  • Ze gebruiken hoogwaardige materialen (Messing, staal, RVS)
  • Robuust, betrouwbaar, strak en duurzaam
  • Eenvoudig los te koppelen
  • Veel verschillende maten, aansluit- en ventieltypen
  • Energiezuinige snelkoppelingen

Voor alle luchtkoppelingen geldt: Totale comptabiliteit met andere merken die dezelfde afstand tussen de klauwen hebben.

Verschillende materialen luchtkoppelingen

Luchtkoppelingen heb je in verschillende soorten materiaal. Er zijn klauwkoppelingen die gemaakt zijn van verzinkt staal , gehard staal en je hebt RVS klauwkoppelingen.

Luchtkoppelingen die verzinkt zijn in staal zijn over het algemeen wat lager geprijsd en zijn geschikt voor droge toepassingen. Pneumatische koppelingen die van gehard staal zijn gemaakt, zijn vaak duurzamer maar ook over het algemeen wat duurder. RVS koppelingen zijn nog hoger in prijs, maar zijn erg duurzaam en hebben een goede chemische bestendigheid tegen vele chemicaliën. Messing is veelal een goedkopere metaalsoort. Het heeft bacterie-werende eigenschappen en daarom goed toe te passen in de voedsel industrie. Verder is het goed bestand tegen vochtige omstandigheden en roest het niet. Messing is verder makkelijk te onderhouden en goed te recyclen. Daardoor is messing bijzonder duurzaam.

Geen resultaten

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer