star star star star star
9 uit 1.057 reviews
search
language
DE | NL
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

GLT Glijlagers

GLT Glijlagers

0 producten
Meest verkocht arrow_drop_down
Vergelijken

Wat zijn glijlagers?

Glijlagers/Cilinderbussen zijn de tegenhanger van de welbekende kogellagers. In alle industrieën zijn bewegingstoepassingen met lagers te vinden zoals: langzame en snelle toepassingen, lichte en zware toepassingen, abrasieve en schone toepassingen. Iedere industrie heeft zijn eigen voorkeur voor een type lagering, en iedere toepassing heeft weer zijn voorkeur naar specifieke varianten. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld rollagers, kogellagers of GLT glijlagers zoals composiet glijlagers of bronzen glijlagers.

Bonze Glijlagers:

De belangrijkste eigenschap van bronzen lagers zijn namelijk dat deze glijlagers gesmeerd moeten worden. Wanneer ze goed gesmeerd zijn, kunnen deze lagers zeer hoog belast worden.

Staal Pom Glijlagers:

POM glijlagers zijn ontwikkeld voor gesmeerde toepassingen en bestaan uit drie lagen: een stalen mantel en een sinterbronzen laag geïmpregneerd en overlegd met polyacetaal (POM) lagermateriaal. De stalen mantel zorgt voor de mechanische sterkte en de sinterbronzen laag zorgt voor een sterke verbinding tussen de stalen mantel en de looplaag. POM glijlagers zijn ontwikkeld voor toepassing met vetsmering en het loopvlak is normaal voorzien van een patroon van smeerputjes die als reservoir voor het vet dienen.

Sinterbronze Glijlagers:

De belangrijkste eigenschap van sinterbronzen glijlagers is dat de lagers voornamelijk geschikt zijn voor hydrodynamisch gesmeerde omstandigheden, oftewel hoge toerenstallen. I.v.m. de poreuze structuur zit er een smeermedium in het materiaal waardoor het materiaal zelfsmerende eigenschappen verkrijgt.

Ons assortiment Glijlagers