star star star star star
9.2 uit 1271 reviews
search
language
DE | NL
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Stangkoppen lasbaar

Stangkoppen lasbaar
close
FILTERS
Materiaal expand_less
Diameter gat (d) (mm) expand_less
Alle opties
Stangkop Lasbaar

Stangkop

De stangkoppen lasbaar in deze categorie zijn bedoeld om vast te lassen op uw armatuur. Let altijd goed op de grootte van het gat waar de as door heen moet. De stangkoppen zijn allemaal staal op staal.

 

3 producten
Meest verkocht arrow_drop_down
Vergelijken

Stangkoppen zijn onderdelen die bestaan uit een behuizing en een gewrichtsglijlager. Ze zijn verkrijgbaar met mannelijke of vrouwelijke schroefdraad rechtsom (voor links draad kunt u contact opnemen met ons). Kijk voor de standaard gemonteerde lagers op deze pagina met de verschillende stanguiteinden. Het is ook mogelijk om verschillende lagers samen te stellen (bijvoorbeeld met afdichtingen of onderhoudsvrije lagers). Vergelijk alstublieft de buitendiameter en de breedte van de buitenste ring om uit te vinden welk lager past.

Een stangkop wordt vaak gebruikt om 2 assen met elkaar te verbinden. Zoals bijvoorbeeld voor de graver van de graafmachine, maar ook voor andere toepassingen die een flexibele verbinding nodig hebben. We leveren stangkoppen die oplasbaar zijn en ook met schroefdraad. 

Techniparts kan verschillende soorten stangkoppen leveren, zowel onderhoudsvrij als onderhoudsvrij. Neem contact met ons op als u een roestvrij stalen stangkop nodig heeft.

Bovendien is een stangkop ook verkrijgbaar met een speciale coating om de speciale vereisten van de offshore-industrie te weerstaan.

Het lager dat gebruikt wordt in deze stangkop, kunt u ook los kopen. Dezezijn te vinden in de categorie radialelagers. Als de specificaties van het lager niet voldoen aan uweisen, dan kunt u hier een los lager erbij bestellen en vervangen. Let dan a.u.b. op de buiten diameter van het lager en op de ringbreedte vande lager.

St 52-3
St 52-3 is een standaard kwaliteit koolstof staal met een minimale vloeigrens van 355 N/mm2. Staal St 52-3 is een veel gebruikt laaggelegeerd constructiestaal staal. Door de ontwikkeling van de lastechniek werd naar een laskwaliteit gezocht met een hogere sterkte. Zo ontstond St 52-3 met een sterkte van minimaal 500 N/mm2 met een koolstof gehalte van maximaal 0,25%. t

stangkoplagers, ook wel kogelgewrichten genoemd, bestaan uit een oogvormige kop met geïntegreerde schacht, die wordt gebruikt als behuizing voor een gewrichtslager. De binnendraad is meestal links- of rechtsdraaiend vrouwelijk, terwijl de buitendraad mannelijk is.

Het lager wordt in de behuizing vastgezet waardoor stangkoppen, anders dan gewrichtslagers, niet geschikt zijn voor uitlijningsdoeleinden. Ze zijn echter wel zeer eenvoudig te monteren, bieden een compact en licht ontwerp en zijn een prima alternatief voor een conventioneel behuizingselement. Stangkoplagers worden vaak gebruikt in regelstangen, -mechanismen en -koppelingen, omdat ze eenvoudig in uiteenlopende toepassingen kunnen worden geïntegreerd.

Net als gewrichtslagers zijn er stangkoppen die onderhoudsvrij zijn en stangkoppen die onderhoud vereisen. Staal-op-staal en staal-op-brons stangkoppen hebben slijtagebestendige glijoppervlakken, maar moeten regelmatig worden gesmeerd. Ze zijn geschikt voor toepassingen waarbij zware afwisselende belastingen komen kijken. 

Vind hier meer stangkoppen.

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Contact klik hier