star star star star star
9 uit 1.057 reviews
search
language
DE | NL
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Geka

Wat is een Geka Koppeling?

Met de brandblusserkoppeling als uitgangspunt, werd de Geka snelkoppeling ontwikkeld door de oprichter Julius Oehler, in de jaren 1920. In 1932 kreeg het bedrijf het Duitse patent voor dit uitstekende product. De voordelen en toepassingen van de Geka snelkoppeling zijn al snel duidelijk. De Geka-koppelingen werden snel in gebruik genomen. Dit als koppelingen voor: waterslangen op het gebied van industrie, professionele tuinbouw, landbouw en bosbouw, structurele en civiele techniek, huishoudelijke watersystemen, milieubescherming en huis en tuin.

Succes van de Geka Koppeling.

Het succes van de Geka-snelkoppeling blijft tot op de dag van vandaag behouden. Een echt lange productlevenscyclus. Zo was de Koppeling vooral bedoeld voor de snelle en eenvoudige aansluiting. En voor bevestiging van flexibele slangen. De technische eisen waarop het was gebaseerd in termen van drukweerstand kwamen overeen met de normale leidingwaterdruk (2-8 bar). In het begin was dit ook vaak van toepassing op de geka koppeling 3/4.

De Geka Koppeling tegenwoordig.

Tegenwoordig kan dit geka systeem een statische druk aan van 12 en 14 bar. Terwijl het product nog steeds een bepaalde capaciteit voor toepassingen met hogere drukbereiken.  Het toepassingsgebied is met succes uitgebreid van alleen water naar andere vloeibare stoffen. Dit heeft alles te maken met het gebruik van specifieke afdichtingsmaterialen.

Waarvoor is een Geka koppeling?

Een Klauwkoppeling heeft het doel om twee slangen op een snelle, solide en bovendien lekdichte manier aan elkaar of de kraan te bevestigen. Daardoor ontstaat een goede doorvoer van water. Door deze snelle manier koppel en ontkoppel je de Geka Koppeling eenvoudig en veilig.

Hoe werkt het?

Dit product heeft 2 metalen of kunststof klauwen (eventueel met rubber in de koppeling). Met aan de ene slang haken achter de metalen of kunststof rand van de andere slang. Het is super te gebruiken om bijvoorbeeld uw tuinslangen te verbinden. Dit kan aan elkaar maar ook aan de kraan.

Bekijk onze producten hier: Geka Koppeling