star star star star star
9 uit 1.057 reviews
search
language
DE | NL
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Geka Koppelingen

Met de brandblusserkoppeling als uitgangspunt, werd de Geka koppeling ontwikkeld door de oprichter Julius Oehler, in de jaren 1920. In 1932 kreeg het bedrijf het Duitse patent voor dit uitstekende product. De voordelen en toepassingen van de Geka snelkoppeling zijn al snel duidelijk. De Geka-koppelingen werden snel in gebruik genomen. Dit als koppelingen voor: waterslangen op het gebied van industrie, professionele tuinbouw, landbouw en bosbouw, structurele en civiele techniek, huishoudelijke watersystemen, milieubescherming en huis en tuin.

0 producten
Meest verkocht arrow_drop_down
Vergelijken

Waarvoor is een Geka koppeling?

Een Klauwkoppeling heeft het doel om twee slangen op een snelle, solide en bovendien lekdichte manier aan elkaar of de kraan te bevestigen. Daardoor ontstaat een goede doorvoer van water. Door deze snelle manier koppel en ontkoppel je de Geka Koppeling eenvoudig en veilig.

Hoe werkt het?

Dit product heeft 2 metalen of kunststof klauwen (eventueel met rubber in de koppeling). Met aan de ene slang haken achter de metalen of kunststof rand van de andere slang. Het is super te gebruiken om bijvoorbeeld uw tuinslangen te verbinden. Dit kan aan elkaar maar ook aan de kraan.

Drukkoppeling

Drukkoppelingen gebruik je bij toepassingen met hoge drukken. Dit type koppeling wordt bij aansluiting 130° gedraaid en is voorzien van een drukbestendige rubber ring. Doorgaans is dit type onder druk (zeer) moeilijk los te koppelen waardoor de veiligheid word verhoogt. Er zijn verschillende gestandaardiseerde typen:

Zuigkoppeling

Een Zuigslangkoppeling gebruik je bij Zuiglangen. Dit type koppeling wordt bij aansluiting 90° gedraaid en is voorzien van een drukbestendige rubber ring. De koppelingen zijn vaak voorzien van uitklapbare handvatten, zodat het koppelen van de vaak stugge slangen makkelijker wordt.

Uitvinder

De GEKA snelkoppeling ontwikkeld door de oprichter Julius Oehler, in de jaren 1920. In 1932 kreeg het bedrijf het Duitse patent voor dit uitstekende product. GK-koppeling is waarschijnlijk de nog verdere verkorting van Geka-koppeling. Geka was de naam van een Belgische of Franse fabrikant of leverancier van deze speciale koppelingen voor slangen.

Kopen?

De webshop van Techniparts heeft onder andere een uitgebreid assortiment Geka koppelingen. Zo is er keus uit diverse soorten en maten. Of u nu op zoek bent naar een Geka koppeling met inwendig / uitwendig schroefdraad of een slangtule in aluminium, messing of RVS. Techniparts heeft het allemaal in veel verschillende maten en is een Geka koppelingen webshop.

Bekijk onze producten hier: Geka Koppeling