star star star star star
9 uit 1.057 reviews
search
language
DE | NL
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Slangtules & Slangpilaren

Bent u op zoek naar slangtules en/of slangpilaren? Dan bent u bij Techniparts aan het juiste adres.

Techniparts verkoop Slangtules & slangpilaren in alle soorten en maten. Slangpilaar is een ander woord voor slangtule. Een slangtule is een ijzeren of kunstoffen tule waar je een slang overheen kan schuiven, zodat deze bijvoorbeeld kan overlopen op een schroefdraadaansluiting.

0 producten
Meest verkocht arrow_drop_down
Vergelijken

Onze materialen

Techniparts verkoopt slangtules in de materialen Messing, Messing vernikkeld, Nylon, Polypropyleen en RVS 316.

Heeft u niet kunnen vinden waar u naar zocht, of heeft u vragen over één van onze producten? Twijfel niet en stuur een mail naar info@techniparts-online.com, wij zijn hier op doordeweekse dagen tussen 08:30 en 17:00 te bereiken.

Slangtule

Een slangtule wordt gebruikt om een slang koppelbaar te maken. De tule (het langwerpige uiteinde) wordt in de slang geschoven, waarna u de slang vast kunt zetten met een slangklem. Het uiteinde is doorgaans een schroefkoppeling, of in het geval van een snelkoppeling, een snelkoppeling. Dit uiteinde kunt u dan bevestigen op de koppeling (bijvoorbeeld de uitgang van de pomp) waar u de slang op wilde bevestigen.

Slangpilaar

De meest eenvoudige aansluiting is een slangpilaar. Dit is een staafje waar je een losse gasslang overheen kunt klemmen. Doordat deze is voorzien van ribbeltjes, zal deze er niet direct weer afglijden. Het is echter wel heel belangrijk dat de diameter van de gasslang overeenkomt met die van de slangpilaar, zodat hij wel goed klem zit. Deze diameter staat aangegeven op de slang. Daarnaast is het noodzakelijk om eerst een spanbeugel (ook wel slangklem genoemd) om de gasslang heen te doen om deze vervolgens vast te draaien bovenop de aansluiting. Dit is om de slang extra goed te klemmen. Natuurlijk kan een ongeluk altijd gebeuren, wanneer er bijvoorbeeld iets omvalt en er aan de slang getrokken wordt.