• Wereldwijde bezorging
  • Scherpe prijzen
  • Grote voorraad
  • Technische ondersteuning

Camlock

Camlock

291 producten

De nok-en-groef is een soort snelkoppeling dat het meeste in de industrie wordt gebruikt. Een nok- en groefkoppeling, ook wel een camlock fitting genoemd, is een vorm van slangkoppeling. Dit soort koppeling is populair omdat he... Lees meer

filter_list Filters
close
FILTERS Reset
Model
Prijs
Materiaal
Toon producten
Meest verkocht arrow_drop_down

De nok-en-groef is een soort snelkoppeling dat het meeste in de industrie wordt gebruikt.
Een nok- en groefkoppeling, ook wel een camlock fitting genoemd, is een vorm van slangkoppeling. Dit soort koppeling is populair omdat het een eenvoudig en betrouwbaar middel is om slangen snel en zonder gereedschap aan te sluiten en los te koppelen.

Camlock koppelingen zijn algemeen verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder roestvrij staal, aluminium, messing en polypropyleen. Omdat ze niet vervuild kunnen raken, zijn de Camlock-koppelingen populair in matig vuile omgevingen, zoals septic tankpomptrucks en chemische of tankwagens. Het systeem is in het bijzonder geschikt voor een situatie waarbij frequente slangenwisselingen vereist zijn, zoals voor petroleumtrucks, enz. Als voorbeelden van industriële toepassing kunnen camlok koppelingen worden gebruikt in een systeem waar snel vulling van chemische vaten plaatsvindt, of door fabrieken die behoeften hebben aan kleurstof-, verf- en inkt materiaal overdrachten.

Opmerking: nokken- en groefkoppelingen worden niet aanbevolen voor elk type gasdrukservice, inclusief stoom of lucht.

TYPE A: adapter (mannelijk uiteinde) met binnenschroefdraad.
TYPE B: koppeling (vrouwelijk uiteinde) met buitenschroefdraad.
TYPE C: koppeling met schacht (slangpilaar)
TYPE D: koppeling met binnenschroefdraad
TYPE E: adapter met schacht
TYPE F: adapter met buitenschroefdraad