star star star star star
9.2 uit 1271 reviews
search
language
DE | NL
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Koelslangen

Koelslangen
close
FILTERS
Binnendiameter (mm) expand_less
Buitendiameter (mm) expand_less
Toepassing expand_less
Koelslang

Koelslangen

Koelslangen voor spuitgietinstallaties zijn slangen die worden gebruikt in Spuit en giet installaties. De slangen zijn bedoeld om de installatie te koelen tijdens gebruik. 

2 producten
Meest verkocht arrow_drop_down
Vergelijken

Koelslangen 

Koelslangen voor spuitgietinstallaties zijn slangen die worden gebruikt in Spuit en giet installaties. De slangen zijn bedoeld om de installatie te koelen tijdens gebruik. 

Koelslangen zijn bedoeld voor koelmachines voor spuitgiet insTüllaties. De Rubberen EPDM slang heeft een temperatuurbereik van -20C tot +140C maar hij is niet bedoeld voor stoom. Inwendig is de slang voorzien van sterke synthetische texiel inlage. Deze koelinstallatie slang heeft een werkdruk van 20 bar en een barstdruk van 60 bar.

Afmetingen

De Koelslangen zijn verkrijgbaar in 9,5 mm binnendiameter en in 12,7 mm binnendiameter. De slangen zijn verkrijgbaar in Rode uitvoering en in Blauwe uitvoering. U kunt bij ons verschillende lengtes bestellen.

EPDM
EPDM is een mix van synthetische rubbers of elastomeren. De synthetische rubbers of elastomeren die EPDM bevat zijn ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. EPDM is een waterdichte- en een luchtdichte stof. EPDM is ook UV-bestendig, dus EPDM kan erg goed tegen de zon. Daarentegen is dit rubber niet bestand tegen aardolie, benzine, diesel, kerosine en propaan (gas). Verder staat EPDM bekend om zijn hoge bestendigheid tegen basen, zuren en zouten. EPDM rubber is uitermate goed bestendig tegen vrijwel elke denkbare stof en belasting, maar er is één stof waar EPDM niet tegen kan en dat is chloor. EPDM is bijzonder gevoelig voor aantasting door chloor en dat maakt het gebruik van chloorhoudende middelen voor een koelslang geen verstandige keuze.

Spuitgieten
Koelslangen worden vaak gebruikt voor spuitgiet insTüllaties. Spuitgieten wordt gebruikt om een stof een bepaalde vorm te geven. Met deze techniek worden de vormen gemaak ven consumentenproducten zoals speelgoed, telefoons, kunststof meubelen en doppen maar ook voor de verpakking van voedingsmiddelen. Bekende thermoplastische kunststoffen die gebruikt worden voor spuitgieten zijn ABS, polypropeen, polystyreen, polyamide en polycarbonaat. Elk type kunststof heeft zijn mogelijkheden en beperkingen.

voor meer over koelslangen en andere slangen kunt u terecht op onze website. 

Vind hier meer slangen.

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Contact klik hier