Koelsysteemslangen & Verwarming Slangen kopen? Bestel bij Techniparts!
menu
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Koelsysteemslangen & Verwarming Slangen

Koelsysteemslangen & Verwarming Slangen
Resultaten filteren
close
Binnendiameter
Meer weergeven
Buitendiameter
Meer weergeven
Temperatuur bereik
Toepassing

Radiatorslangen, Verwarmingsslangen & Koelsysteemslangen 

Op zoek naar een geschikte koelsysteem slang of radiator slang? Universele warmwaterslangen, knikvrije radiatorslangen, verwarming slangen en koelsysteem slangen leveren wij uit voorraad. Kijk in ons online assortiment naar de slangen die wij hier aanbieden. Wij leveren meer slangen, dus als u de juiste slang niet vindt, kunt u ons een bericht sturen voor een passende offerte

Vergelijken

Radiatorslangen & Koelsysteemslangen van Techniparts

Bent u op zoek naar een radiator slang (ook wel een warmtevasthoudende of verwarmingsslang)? Techniparts heeft diverse radiator slangen in het assortiment. Onze radiatorslangen zijn multifunctioneel en kunnen veelvuldig ingezet worden. Al onze verwarmings- en radiator slangen zijn beschikbaar in meerdere verschillende maten.

Functie Radiatorslangen

De radiatorslangen van Techniparts kunnen op diverse manieren gebruikt worden. Dit komt mede door het brede temperatuurbereik van de slangen (-40°C / +120°C). De slangen kunnen zo gebruikt worden als koelslangen voor machines of motoren. De slangen zijn namelijk goed bestand tegen koelvloeistof en heet water. Hierdoor kunnen de slangen ingezet worden als koelslangen voor diverse automerken zoals Volkswagen, Audi & Mercedes. Door de bestendigheid tegen basen, zuren & zouten, zijn een aantal van onze slangen dus ook uiterst geschikt voor de installatiebouw. 

Deze slangen zijn bovendien uitermate geschikt als warmwaterslang en radiateur slangen universeel gebruik. De knikvrije radiateurslang wordt universeel toegepast in de installatiebouw, maar ook de automotive industrie besteld zeer frequent deze slang bij ons. Daarnaast hebben we verschillende warmwater slang in verschillende diameters en lengtes. Deze warm water slang is uitstekend bestand tegen lichte chemicalieen zoals koelvloeistof en andere licht agressieve materialen. Wij bieden ook koelwaterslangen aan. Een koelwaterslang kunt u gebruiken voor het aanvoeren en afvoeren voor heet en koud water van een radiator. Het is een flexibele koelwaterslang.

Radioflex Radiatorslang / Verwarmingsslang

De Radioflex slang is een EPDM rubber radiatorslang en warmwaterslang. Bekijk hier ons ruime aanbod EPDM rubber radiator slangen. Doordat de slang knikvrij is en toch een hele kleine buigradius heeft, is deze slang is uitermate geschikt voor gebruik in en bij machines en motoren als koelslang voor het koelsysteem. De slang is goed bestand tegen warm water en antivriesmiddel. De slang is onder andere toepasbaar als koelslang, radiatorslang, kachelslang, koelslang en verwarmingsslang. Bij deze radiatorslang heeft u de keuze uit verschillende binnendiameters van 16 mm tot 60 mm. U kunt tevens kiezen uit een radiatorslang van 1 of 20 meter.

Wanneer kies je voor Radiatorslangen in EPDM?

EPDM is een mix van synthetische rubbers of elastomeren. De synthetische rubbers of elastomeren die EPDM bevat zijn ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. Dit materiaal radiatorslangen is uitermate geschikt voor bijzondere toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan airconditioning en verwarming slangen voor vloeistoffen in gesloten koel- en/of verwarmingssystemen, zoals airconditioning, centrale verwarming of gecombineerde koelings-verwarmingsaggregaten. De EPDM slangen zijn bestand tegen temperaturen van +30°C tot +80°C. Geschikt voor water en koelvloeistoffen. Leverbaar op rollen van 20 meter lengte. 

Kortom, onze EPDM rubber radiatorslangen zijn versterkt met kunststof weefsel. Het gebruik van de isolerende buitenmantel (gemaakt van een combinatie van polyethyleen en rubber, met gesloten celstructuur) is als het ware "verplicht", om condensvorming aan de buitenzijde van de slang te voorkomen en om de te transporteren vloeistoffen te isoleren. 

Lees hier de voordelen van EPDM Radiatorslangen en de nadelen van dit type slang. 

Voordelen EPDM Radiatorslang: 

  • EPDM is een waterdichte- en een luchtdichte stof.
  • EPDM is ook UV-bestendig, dus EPDM kan erg goed tegen de zon. 
  • EPDM staat bekend om zijn hoge bestendigheid tegen basen, zuren en zouten.

Kortom; EPDM rubber radiator slangen zijn uitermate goed bestendig tegen vrijwel elke denkbare stof en belasting, kan goed tegen blootstelling aan de zon en is zowel lucht als waterdicht. 

Nadelen EPDM Radiatorslangen

  • Daarentegen is dit rubber niet bestand tegen aardolie, benzine, diesel, kerosine en propaan (gas). 
  • EPDM is bijzonder gevoelig voor aantasting door chloor en dat maakt het gebruik van chloorhoudende middelen voor een koelslang geen verstandige keuze.

Kortom, zoekt u een radiatorslang die bestand moet zijn tegen aardolie, benzine, diesel, kerosine, propaan of chloor? Dan adviseren wij u om in dat geval niet te kiezen voor een EPDM rubber radiatorslang. 

Radiator stoomslang

De radiator stoomslang van Techniparts is uiterst geschikt voor het gebruik in machines en motoren. De slang kan namelijk goed tegen warm water en antivriesmiddel. Hierdoor is deze radiatorslang perfect te gebruiken als koelvloeistof slang. Daarnaast is de stoomslang gemaakt van EPDM is hij ozon en UV bestendig, weer- en verouderingsbestendig, slijtvast, bestand tegen vele basen, zuren (vetzuren) en zouten.  Bij deze radiatorslang heeft u de keuze uit verschillende binnendiameters van 30 mm tot 100 mm. De universele radiatorslang kunt u alleen per meter bestellen.

Altijd de juiste radiatorslang, verwarmingsslang of koelsysteemslang

Heeft u nog vragen of hulp nodig welk type slang het best aansluit bij uw toepassing? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder om een passende slang te vinden! 

Vind hier meer slangen.

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer