Zuigslangen & Persslangen kopen? Bestel bij Techniparts!
menu
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Zuigslangen & Persslangen

Zuigslangen & Persslangen
Resultaten filteren
close
Binnendiameter
Meer weergeven
Buitendiameter
Meer weergeven
Werkdruk
Meer weergeven
Vacuüm/bar
Meer weergeven
Barstdruk
Meer weergeven

PVC flexibele zuig- en pers slang

De Tonda extremeflex slang is verkrijgbaar in 14 verschillende afmetingen. Deze slangen zijn geschikt voor middelzware industriële toepassingen. De flexibele zuigslangen & persslangen zijn geschikt voor transporteren en opzuigen van industriewater, gier en voor andere zware en middelzware toepassingen. 

 

Vergelijken

Zuigslangen worden gebruikt om vloeistoffen op te zuigen vanuit een bron, zoals een tank, reservoir of waterbron. Ze hebben een speciale constructie met verstevigingen om vacuümkrachten te weerstaan en een ononderbroken stroming te waarborgen. Deze slangen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder rubber en PVC, om aan de specifieke eisen van de toepassing te voldoen. Zuigslangen zijn ideaal voor industrieën zoals landbouw, bouw, mijnbouw en scheepvaart, waar vloeistoffen moeten worden verplaatst over grote afstanden.

Persslangen daarentegen worden gebruikt om vloeistoffen onder druk te transporteren naar hun bestemming. Ze zijn ontworpen om de drukkrachten te weerstaan die worden gegenereerd door pompen, compressoren of andere drukbronnen. Persslangen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder rubber en kunststof, om te voldoen aan de specifieke eisen van de toepassing. Ze worden veel gebruikt in industrieën zoals bouw, automobiel, chemie en voedselverwerking.

Het gebruik van hoogwaardige zuigslangen en persslangen biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgen ze voor een veilige en betrouwbare overdracht van vloeistoffen. Ze zijn bestand tegen druk, slijtage en corrosie, waardoor lekkages en schade worden geminimaliseerd. Dit is vooral belangrijk bij het verplaatsen van gevaarlijke chemicaliën of brandstoffen, waar een lek ernstige gevolgen kan hebben.

Daarnaast kunnen zuigslangen en persslangen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de toepassing. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, lengtes en materialen, afhankelijk van de vereisten van de industrie. Dit maakt het mogelijk om een op maat gemaakte oplossing te creëren die voldoet aan de unieke behoeften van uw bedrijf.

Zuigslangen en persslangen vinden hun toepassing in diverse industrieën. Ze worden gebruikt in landbouwmachines, irrigatiesystemen, brandbestrijdingsapparatuur, industriële pompsystemen en nog veel meer. Ze kunnen worden gecombineerd met verschillende fittingen, koppelingen en accessoires om een volledig functioneel en efficiënt transportsysteem te creëren.

Bij het kiezen van zuigslangen en persslangen is het belangrijk om samen te werken met een betrouwbare leverancier. Zorg ervoor dat de slangen voldoen aan de vereiste kwaliteitsnormen en specificaties. Een goede leverancier kan u helpen bij het selecteren van de juiste slangen voor uw toepassing en u voorzien van deskundig advies en ondersteuning.

Kortom, zuigslangen en persslangen zijn onmisbaar in industriële toepassingen waar vloeistoffen moeten worden verplaatst. Investeer in hoogwaardige slangen om een veilige en efficiënte overdracht van vloeistoffen te garanderen en de productiviteit van uw bedrijf te verbeteren.

 

PVC flexibele zuig- en pers slang

De Tonda extremeflex slang is verkrijgbaar in 14 verschillende afmetingen. Deze slangen zijn geschikt voor middelzware industriële toepassingen. De flexibele zuigslangen & persslangen zijn geschikt voor transporteren en opzuigen van industriewater, gier en voor andere zware en middelzware toepassingen. 

 

Verschillende sectoren

Deze slangen worden vooral gebruikt in de agrarische sector, industriële sector,transport sector(tankwagens) en scheepvaart. 
Denk aan het oppompen van bijv. meststoffen of andere vloeistoffen, maar ze worden ook gebruikt voor bijv. het afzuigen van stof of lucht bij machines. De Tonda Extremeflex slangen zijn van hoogwaardige kwaliteit.

De verschillen tussen zuigslang of persslang zijn zeer groot. Maar de Tonda Extremeflex slang is voorzien van een spiraal ter versterking en is inzetbaar als zuig en persslang. Dit spiraal voorkomt dat de slang in elkaar gedrukt/gezogen wordt zodra er groot vacuum op de slang gezet wordt. Omdat de slang ook een uitstekende scheurbescherming heeft, is deze ook uitermate geschikt voor overdruk van 6 bar (werkdruk), waardoor hij dus ook gebruikt kan worden als persslang.

EVA
EVA staat als afkorting voor Ethyleen, Vinyl en Acetaat. EVA is een thermoplast die ontstaat door het polymeriseren van ethyleen en vinylacetaat. Hierdoor ontstaat er een copolymeer. Deze bevat dezelfde eigenschappen als een elastomeer, waardoor het een flexibele en zachte grondstof is.

PVC
PVC is een afkorting en staat voor polyvinylchloride, een van de meest gebruikte kunststoffen. PVC is een flexibele, maar stabiele kunststof. PVC staat bekend als een erg duurzame stof. PVC kent geen gezondheids risico's voor mensen en dieren., PVC bevat geen schadelijke stoffen die in de lucht komen bij veroudereningen. PVC is de meest milieuvriendelijke stof die er is. Dit is ook waarom steeds meer mensen over gaan naar PVC. 

Perslucht

Perslucht wordt door middel van een compressor tot een bepaalde druk samen geperst. Perslucht bestaat uit voornamelijk stikstof en zuurstof. Perslucht wordt onder andere gebrukt om motoren, machines en gereedschapen aan te drijven. Ook wordt perslucht gebruikt om materiaal schoon te blazen of om banden op te pompen.

Vragen?

Heeft u meer vragen over Zuigslangen & Persslangen? Neem dan contact met ons op.

 

Vind hier meer soorten slangen

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer