Druppelslangen kopen? Bestel online bij Techniparts
menu
person
support_agent
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Druppelslangen

Druppelslangen
Resultaten filteren
close
Merk
Meer weergeven
Op voorraad
Model
Meer weergeven
Schroefdraad

Bent u op zoek naar een goede Druppelslang waar u niet constant op hoeft te letten?

Techniparts heeft precies wat de druppelslang die u zoekt! Druppelslangen zijn slangen waarmee je zonder moeite je planten water kan geven.

 

Vergelijken

Hoe werkt een druppelslang?

Tijdens warme dagen van droogte, komt een druppelslang erg goed van pas in uw tuin. Vaak heeft uw tuin meer behoefte aan water. Anders dan bij een normale waterslang, geeft een druppelslang een continu afgifte aan water in uw tuin. Op die manier hoeft u niet de kraan volledig open te draaien en kunt u effectiever omgaan met drinkwater. Met een druppelslang kunt u zo effectief mogelijk water geven aan uw tuin. Het water komt namelijk geleidelijk op de juiste plekken terecht en verdampt minder snel dan bij de grote hoeveelheid waterafgifte van een waterslang. Kortom; een druppelslang kan uw tuin irrigeren op de juiste plekken en bespaard ook nog op uw drinkwater!

Typen Druppelslangen 

Er zijn verschillende typen druppelslangen. Het voornaamste verschil in druppelslangen zit hem de verschillende lengtes van de druppelslangen en de waterafgifte per uur. U kunt kiezen voor druppelslangen met verschillende waterafgiftes, namelijk 2, 4 of 8 liter per uur. Kies dus altijd voor een druppelslang die aansluit bij de hoeveelheid water die u tuin nodig heeft. Daarbij zijn druppelslangen bij Techniparts verkrijgbaar in verschillende lengtes, zodat u altijd een passende lengte vindt die aansluit bij uw tuin oppervlakte. 

Druppelslang Maten

De druppelslang hebben wij in 3 verschillende afmetingen, namelijk in 100 meter, 25 meter en 15 meter. De 25 meter en de 15 meter worden standaard geleverd met Gardena koppelingen. U legt de slang bijvoorbeeld door uw bloemperk of langs u beukenhaag. U slaat de slang aan op de kraan en het water ''zweet'' langzaam uit de slang.

Verder verkoopt Techniparts geperforeerde tuinslangen, verkrijgbaar in de afmetingen 15 meter en 7,5 meter. De geperforeerde tuinslang sproeit fijne regen over de gehele lengte van de tuinslang. Deze tuinslang wordt geleverd met Gardena koppelingen voor een gemakkelijke aansluiting op de kraan.

Bovengronds en Ondergronds

Bij Techniparts kunt u kiezen uit ondergrondse druppelslangen. Deze slangen verschillen met name in de manier van bewatering van uw tuin en de aanleg van het bewateringssysteem. Daarbij is de bovengrondse druppelslang geschikt voor kleinere tuinen en kunt u bij een grotere tuin beter kiezen voor een ondergrondse druppelslang. Tenslotte verschillen deze slangen in de hoeveelheid water die u kunt besparen in het gebruik van de druppelslang. Wilt u meer water besparen met uw druppelslang? Dan kunt u het beste kiezen voor een ondergrondse druppelslang. 

Lees hier meer over de verschillen tussen beide typen druppelslangen. 

Druppelslang bovengronds

Een bovengrondse druppelslang kunt u direct in uw tuin plaatsen. Druppelslangen bovengronds zijn met name geschikt voor een kleinere tuin. Dit werkt het beste als  Dit type druppelslang zorgt namelijk voor bewatering van uw bodembedekking. Het voordeel van een bovengrondse druppelslang is dat dit type druppelslang direct in uw tuin geplaatst kan komen, zonder geulen te graven.

Kortom, kies voor een bovengrondse druppelslang voor kleinere oppervlakte en wanneer u direct aan de slag wilt met bewatering van uw tuin!  

Druppelslang ondergronds

Een ondergrondse druppelslang wordt in tegenstelling tot de bovengrondse druppelslang niet aan de oppervlakte aangelegd. Door uw druppelslang ondergronds aan te leggen, kunt u voorkomen dat het water sneller verdampt. Zo kan u met het gebruik van een ondergrondse druppelslang tot wel 50% water besparen. Om een ondergrondse druppelslang aan te leggen dient u geulen te graven. Op die manier kan het water dicht bij de wortels worden afgegeven. Hierdoor bespaart u niet alleen water, maar kan het water ook beter opgenomen worden. Tenslotte hoeft een ondergrondse waterslang niet iedere keer opnieuw aangesloten te worden, maar kunt u laten liggen. Ideaal voor tuinen van grotere oppervlakte. 

Kortom, kies voor een ondergrondse druppelslang wanneer u grotere oppervlakte wilt irrigeren en water wilt besparen. 

Liever een druppelslang set? Bekijk hier onze druppelslangen in set!

Vind hier meer beregeningslangen.

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Contact klik hier