IBC Adapters kopen? Bestel bij Techniparts!
menu
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

IBC Adapters

IBC Adapters
Resultaten filteren
close
Afmeting
Meer weergeven
Schroefdraad
Meer weergeven
Tuleaansluiting
Meer weergeven

IBC Adapters bij Techniparts

Techniparts heeft een ruim assortiment aan IBC Adapters beschikbaar. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen & modellen. Daarnaast hebben we ook IBC Adapters met verschillende afmetingen voor schroefdraden & tuleaansluitingen. Vragen over onze IBC Adapters? Neem direct contact op! 

Vergelijken

Altijd de geschikte IBC Adapter

Een IBC adapter is een adapter speciaal gemaakt voor een IBC container. De IBC adapter werkt als een aansluiting waar je de inhoud van een IBC container makkelijk en precies uit kan krijgen of een slang aan kan sluiten. IBC Adapters dienen als overgangskoppeling van grof naar fijn schroefdraad. De adapter heeft aan één zijde binnendraad voor de aansluiting op een tank. Aan de andere zijde zit een verkleind binnendraad. Wij verkopen naast IBC Adapters met binnendraad ook IBC Adapters met buitendraad. Tevens kunt u bij ons ook terecht voor kranen bedoeld voor IBC Vaten.

Wat zijn IBC Adapters? 

Een IBC is een grote industriële container gemaakt om vloeistoffen, half vaste stoffen, pasta's of vaste stoffen in op te slaan of te vervoeren. Een  IBC container is gemaakt in een stalen doorzichtig framewerk en de onderkant van een IBC container zit een pallet, zodat je de IBC container makkelijk kunt verplaaten met een heftruck of pompwagen. De container is gemaakt van kunstof. Een IBC adapter is een adapter special gemaakt voor een IBC container. De IBC adapter werkt als een aansluiting waar je de inhoud van een IBC container makkelijk en pricies eruit kan krijgen of er een slang aan kan sluiten.

IBC is de afkorting van Intermediate Bulk Container. Het zijn verpakkingen die gebruikt worden als tussenvorm tussen vaten en bulktransport (vrachtwagentransport, zeecontainer of boottransport). De IBC's zijn nog manipuleerbaar met vorkheftrucks of pompwagentjes maar niet meer handelbaar met de hand zoals vaten.

De rubberen afdichtingsring zorgt voor een water- en luchtdichte verbinding. De adapter is gemaakt van polypropyleen, afgekort PP, en is daardoor vrijwel onbreekbaar en slijt- en slagvast.

IBC Adapter Polypropyleen

Polypropyleen/polypropeen is een kunstof die veel voordelen heeft. Polypropyleen is relatief hard, stijf en sterk in vergelijking met andere kunststoffen. Polypropyleen neemt geen vocht op en is licht in gewicht. Ook is Polypropyleen de meest milieuvriendelijke kunststof. Polypropyleen breekt niet zelf af in de natuur, maar is wel 100% recyclebaar. Het nadeel van polypropyleen is dat het een wat duurdere kunstof is dan andere kunststoffen.

Dit zijn de kenmerken van polypropyleen:

  • Licht van gewicht
  • Geen vochtopname
  • Reuk en smaakvrij
  • Chemische bestendigheid
  • milieuvriendelijk
  • Sterk en slagvast

Verschillende modellen IBC Adapters

Techniparts biedt u meerdere modellen aan IBC Adapters. Zo verkopen wij IBC Adapters met verloop naar binnen- & buitendraad. Daarnaast we verkopen we ook modellen met verloop naar slangtule & gardena. 

  • IBC adapter S60x6 - verloop naar binnendraad 1''

De IBC Adapter naar binnendraad is gemaakt van Polypropyleen. De IBC Adapter heeft S60x6 binnendraad naar 1¨ inwendig schroefdraad. De IBC adapter werkt als een aansluiting waar je de inhoud van een IBC container makkelijk en precies eruit kan krijgen of er een slang aan kan sluiten. De rubberen afdichtingsring zorgt voor een water- en luchtdichte verbinding.

  • IBC adapter S60x6 - verloop naar buitendraad 2''

De IBC Adapter naar buitendraad is gemaakt van Polypropyleen. De IBC Adapter heeft S60x6 binnendraad naar 2¨ uitwendig schroefdraad. De IBC adapter werkt als een aansluiting waar je de inhoud van een IBC container makkelijk en precies eruit kan krijgen of er een slang aan kan sluiten. De rubberen afdichtingsring zorgt voor een water- en luchtdichte verbinding.

  • IBC adapter S60x6 - verloop naar slangtule 50 mm

De IBC Adapter met slangmodule is gemaakt van Polypropyleen. De IBC Adapter heeft S60x6 binnendraad naar een 50 mm slangpilaar. De IBC adapter werkt als een aansluiting waar je de inhoud van een IBC container makkelijk en precies eruit kan krijgen of er een slang aan kan sluiten. De rubberen afdichtingsring zorgt voor een water- en luchtdichte verbinding.

  • IBC adapter S60x6 - verloop naar gardena koppeling 

Deze verloopkoppeling gaat van IBC S60 naar een Gardena aansluiting. Zo kunt u gemakkelijk een slang aan uw IBC vat koppelen. De IBC adapter werkt als een aansluiting waar je de inhoud van een IBC container makkelijk en precies eruit kan krijgen of er een slang aan kan sluiten. De rubberen afdichtingsring zorgt voor een water- en luchtdichte verbinding.

IBC Kranen

Naast IBC adapters verkopen wij ook kranen (tappen) inclusief IBC. Deze kranen kunt u gemakkelijk monteren op uw IBC vaten. De kranen zijn verkrijgbaar in de materialen prolypopyleen en messing. Daarnaast zijn te koop in verschillende kleuren zoals zwart en rood en zijn er ook diverse groottes. 

Andere koppelingen 

Niet op zoek naar IBC adapters, maar wel naar bijvoorbeeld koppelingen voor in de industrie, badkamer of melkveehouderij? Naast IBC adapters verkopen wij nog heel veel meer koppelingen zoals Camlock, Geka & Storz koppelingen. We hebben ook IBC adapters die verlopen naar Geka koppelingen, Gardena koppelingen, naar verschillende tapkranen, naar camlock, slangtule en veel meer. De IBC adapters zijn verkrijgbaar in verschillende maten.Klik hier voor het volledige aanbod aan koppelingen!

Vragen over IBC Adapters

Heeft u niet gevonden wat u zocht of heeft u nog andere vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice, wij helpen u hier graag verder!

Vind hier alle koppelingen.

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer