Zuivelkoppelingen kopen? Bestel bij Techniparts!
menu
done Persoonlijk & deskundig advies
done 20 jaar ervaring
done Snelle levertijden
done Scherpe prijzen

Zuivelkoppelingen

Zuivelkoppelingen
Resultaten filteren
close
Materiaal
Tuleaansluiting
Meer weergeven

Zuivelkoppelingen

Zuivelkoppelingen en afdichtingen van de meest hoogwaardige kwaiteit leveren wij in verschillende uitvoeringen. De melkkoppelingen en melkringgen zijn allen conform de eisen van de voedsel en waren authoriteiten (FDA).

 

Vergelijken

Wat is een zuivelkoppeling

Zuivelkoppeling, ook wel een melkkoppeling, is een schroefkoppeling met grove- ronde draad. Een zuivelkoppeling is ontwikkeld om verbindingen tot stand te brengen tussen een zuivelleiding en een zuivelslang. Tegenwoordig zijn de koppelingen behalve in de zuivelindustrie ook toegepast in o.a. de zuivel-, dranken-, voedings- en genotmiddelen industrie, farmaceutische en chemische industrie. De koppeling bestaat uit een lasdraadstuk, laspuntstuk, wartel en bovendien een dichtring.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt een zuivelkoppeling voornamelijk gebruikt in de levensmiddelenindustrie. Doordat deze koppeling van roestvrijstaal wordt gemaakt en aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, mag deze met voedsel en andere levensmiddelen in aanraking komen. Een zuivelkoppeling wordt vaak gebruikt voor het transporteren van melk, maar kan dus ook goed voor het vervoer van andere vloeibare levensmiddelen gebruikt worden.

Slang op maat

Onze voedselkoppelingen worden vaak op de slang geperst met een pershuls. Dit kunnen wij voor u verzorgen. Wij kunnen slangen op maat maken met vaste koppelingen naar uw specificaties. Informeer naar de mogelijkheden.

Materialen 

Zo hebben wij in ons assortiment de zuivelkoppeling van RVS 304 en RVS 316 in verschillende maten. De koppelingen, wartels en slangtules zijn allemaal geschikt voor de zuivelindustrie en andere slangen voor zuivel. Naast de zuivelindustrie worden deze zuivel koppelingen ook in de voedselindustrie breed toegepast. De RVS koppelingen voldoen aan de strenge DIN118551 ISO normering. Hierdoor bent u er verzekerd van dat uw zuivel koppeling voor lange tijd meegaat. 

RVS 304
Dit is de meest voorkomende RVS soort. Bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel en heeft een goede corrosiebestendigheid.

RVS 316
Deze bestaat uit 16% chroom en 10% nikkel, aangevuld met 2% molybdeen. Door zijn hogere nikkelpercentage en de toevoeging van 2% molybdeen is het beter bestand tegen chloriden en corrosie.

NBR
NBR rubber is een elastomeer. Door zijn slijtvaste eigenschappen gaat het NBR rubber erg lang mee.

Onze voedselkoppelingen worden vaak op de slang geperst met een pershuls. Dit kunnen wij voor u verzorgen. Wij kunnen slangen op maat maken met vaste koppelingen naar uw specificaties. informeer naar de mogelijkheden.

Benieuwd naar onze blog? Bekijk hier al onze items!

Lees meer